home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
  • Zo 07 Apr 10:00 - Diensten >>>
aankondiging
Protestantse Gemeente Voorburg

Welkom op de website van de wijkgemeente Martini, die kerkt in de Oude- of Martinikerk van Voorburg. Wij zijn een van de twee wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Voorburg en horen bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Evensong

Evensong algemeen

Altijd al een Evensong naar Anglicaanse traditie willen meemaken? Of ooit meegemaakt en geraakt geweest door deze prachtig vorm van een gezongen dienst? Dan heeft u wederom òf nu de mogelijkheid om in de Oude kerk zo’n Evensong mee te maken!

En wel op zondag 16 september 2018 om 19.00 uur in de Oude Kerk, Herenstraat 77 te Voorburg.

Naast de preces & responses gecomponeerd door Rose, kunt u luisteren naar het magistrale Nunc Dimittis en Magnificat van Bairstow en zich laten meevoeren met de ingetogen klanken van The Deer’s Cry van Arvo Pärt.

Deze Evensong wordt gezongen door het projectkamerkoor Cantate Omnis Terra onder bezielende leiding van Niels Kuijers. Hans Houtman bespeelt het orgel.

Dit gezelschap heeft deze Evensong in juni en juli jl eerder uitgevoerd in de dorpskerk te Hoornaar en daarna tweemaal in Engeland, in de Worcester-Cathedral en in de Tewkesbury-Abbey. Als laatste in de reeks van vier kerken willen zij dit ook uitvoeren in de Oude kerk te Voorburg.

We hopen u te mogen begroeten en u mee te laten genieten van deze prachtige muziek!

Allen hartelijk uitgenodigd!