home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
  • Zo 11 Nov 10:00 - Diensten >>>
aankondiging
Protestantse Gemeente Voorburg

Sanseveria

sanseveriaSanseveria komt iedere 1e dinsdag van de maand  bij elkaar voor een gezellige middag (van 14.00 - 16.00 uur)  in het gebouw de Voorhof, naast de Oude Kerk in de Herenstraat.

Een ieder is daar van harte welkom en wij nodigen u  uit om de sfeer en gezelligheid daar te komen proeven.

Het Programma van 2018 is als volgt:

6 feb  zeeland

Dhr. S. van der Burg houdt een presentatie getiteld: “Zeeland heeft van alles wat”.
We maken een rondreis dwars door de provincie en bezoeken prachtige groene polders, historische steden met romantische doorkijkjes. Ook zoeken we naar pittoreske vergezichten in natuurgebieden met soms uitgestrekte bossen en stranden die de moeite waard zijn.

mrt  monnickendam2 Heleen van der Tas laat ons aan de hand van foto’s en verbaal genieten van een wandeling door Monnickendam: zeker de moeite waard! De stad ontstond in een klooster dat gesticht werd door Friese monniken. Samen met Edith van Kalsbeek wil zij ons een gezellige middag bezorgen.
10 apr   Giel schormans

Ds. Giel Schormans geeft een lezing getiteld: “Rust maken in een onrustige wereld”. In deze onrustige tijden verlangen we vaak naar rust en zeggen we soms: ‘nu even niet’.
Attentie: deze middag is van 1 tot 3 uur. 

1 mei  Friedensstimme

D.m.v. het blad Contact van Friedensstimme, is er gekozen voor de volgende interessante presentatie: “Bootevangelisatie in Siberië”. Samen met een evangelist is er drie weken lang op een evangelisatie ‘kotter’ gevaren. Zij bezochten verloren dorpen, diep in de wouden van Siberië. De mensen die daar wonen zijn alleen over water bereikbaar. 

5 juni  vrouw

We krijgen bezoek van de “Vrolijke Noot” met de presentatie “Het leven van een vrouw”, (Van de wieg tot ’t bejaardenhuis). Hou je van lachen, boek dan deze uiterst serieuze “lezing”, over de vele plichten die het vrouw-zijn met zich meebrengt. Natuurlijk komt ook de visie van de man om de hoek kijken en die blijkt toch héél anders te zijn! Met veel toepasselijke liedjes. 

3 juli  engelandvaarders Jos Teunissen komt vertellen over de Engelandvaarders. Jos Teunisse is bestuurslid van Erfgoed Leidschendam en conservator van het Museum Engelandvaarders, dat gevestigd is in een bunker in Noordwijk.
7 aug  vakantie

 

i.v.m. vakantie géén Sanseveria-middag

4 sep  

Joke Wittekoek is bij ons te gast. Zij vertelt over JWsupport, een project voor verbetering van de leefomstandigheden van vrouwen en meisjes in Bangladesh. Al sinds 2005 komt zij in dit land. De diaconie steunt haar project. Goed om er wat meer over te weten te komen!  

2 okt

 verre reizen

 “Wie verre reizen doet, kan veel verhalen” door Henk Griffioen. Een geweldig boeiende verteller die wij goed kennen.

6 nov

 muzieknoten


"Een boeiend leven in Canada", door Bart de Haas. 

4 dec  fototoestel

Vandaag komen heel graag Ko en Jeannette Hoogesteger van “Grenzeloos in Panorama” bij ons langs. Zij hebben met hun camera’s weer nieuwe reizen gemaakt en daarvan doen zij bij ons verslag. 

8 jan   Met hapje en drankje; plannen maken voor het nieuwe jaar. Opgeven bij Corrie, Tineke of Minky
5 feb  

Reizen in Woord en Beeld met de heer Cees Terlouw uit Vianen, een keurrijke dia-reis door verrassend West-Afrika

5 mrt  

Ierland, samengesteld door Heleen van der Tas en Edith van Kalsbeek

 

Komt u gerust eens sfeer proeven bij deze gezellige Sanseveriagroep met ruim 60 leden.
U bent hartelijk welkom in de Voorhof op één van bovenstaande dinsdagmiddagen.
Het lidmaatschap kost € 20,=  per jaar.

Informatie bij Ans Verschoor, tel. 070 387 0465