home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
  • Zo 14 Jan 10:00 - Diensten >>>
aankondiging
Protestantse Gemeente Voorburg

Sanseveria

sanseveriaSanseveria komt iedere 1e dinsdag van de maand  bij elkaar voor een gezellige middag (van 14.00 - 16.00 uur)  in het gebouw de Voorhof, naast de Oude Kerk in de Herenstraat.

Een ieder is daar van harte welkom en wij nodigen u  uit om de sfeer en gezelligheid daar te komen proeven.

Het Programma van 2017 is als volgt:
(Programma van 2018 wordt op 9 januari 2018 besproken; deze bijeenkomst op 9 januari begint opm 13:00 uur!!)

7 mrt Vredespaleis Dhr. Albert Andriessen komt met een powerpoint presentatie  getiteld "Wording van het Vredespaleis". Dit gaat zowel over de voorgeschiedenis, de geschiedenis tot heden, als over de bouw van het Vredespaleis.
4 april    zuid oost azie We gaan met Jan Blokland “Op Safari in Zuidoost Australië en Tasmanië”.
We bezoeken het gebied dat de Australian Capital Territory wordt genoemd, de Snowy Mountains en het kustgebied in de omgeving van Uiladuila aan de Tasmanzee. Vele mooie plaatjes op ons scherm, een rustige vertelstem en mooie zachte muziek op de achtergrond. Een prachtmiddag!
2 mei    suriname “Oude Kerkvrienden”, Roel en Adie Nieuwenkamp, nemen ons mee naar Suriname. Een land waar men Nederlands spreekt. Het betreft een fotoverslag van een rondreis o.l.v. een plaatselijke gids. Zij bezochten de hoofdstad Paramaribo, maakten een 10-daagse reis door de binnenlanden met diverse natuurreservaten. Ook de Jodensavanne, Brokopondomeer in het oosten en Nieuw-Nickerie in het westen gaan we bezoeken. Een prettig land met heel aardige mensen.
6 juni   preek

 

Deze middag komen onze nieuwe predikanten, ds. W.F. Schormans en zijn echtgenote ds. H.M. Marchand bij ons op bezoek. Zie het als een nadere kennismaking met de Sanseverialeden, de activiteiten, de gezelligheid én …... het omzien naar elkaar!

4 juli  reisdoordebijbel

 

Een reis door de Bijbel. We gaan samen met Karel Pater een reis maken en laten daarbij de Bijbel spreken. We beginnen in Egypte en gaan via de Sinaiwoestijn naar Israël. We verwonderen ons over het indrukwekkende beloofde land, het land waar eens de Heere Jezus zijn voetstappen zette. Hier léés je de Bijbel, daar zie je de Bijbel!

Helaas gaat deze presentatie niet door, maar we maken er wel een gezellige middag van.

aug   Vakantie-tijd .
5 sept  shanti

Na de vakantie starten we weer met blijde zin en daarom hebben we een superleuke en vrolijke middag in petto met het Shantykoor “Windstilte”.
We kunnen vast gezellig meezingen

3 okt  Naamloos

 

De door ziekte uitgestelde presentatie “Mijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostela”, door een genezen Henk Griffioen. We zien er naar uit!

7 nov

 

de hoop

Vandaag varen wij mee met  het Hospitaal - Kerkschip “De Hoop”. Deze lezing gaat over een bijzonder schip, of eigenlijk over vier bijzondere schepen die allemaal dezelfde naam hebben gedragen: ‘De Hoop’. Schepen die 90 jaar op de Noordzee een trouwe metgezel en toeverlaat zijn geweest voor zeelieden van alle nationaliteiten, maar vooral voor de Nederlandse vissers die langdurig en ver van huis op zee hun brood verdienden en op zichzelf waren aangewezen.
De bemanning van ‘De Hoop’ bood medische verzorging aan gewonden en zieken, hield kerkdiensten aan boord en over de radio, repareerde defect geraakte apparatuur op de vissersschepen en leverde waar nodig drinkwater en victualie.
Voor de Nederlandse vissers maar ook voor buitenlandse zeelieden die de Noordzee als hun belangrijkste vaargebied hadden, was ‘De Hoop’ een rots in de branding waar ze te allen tijde blindelings op konden vertrouwen.
 “Die hoop moet al ons leed verzachten.”  (Gezang 244:4)
Ik ben er trots op vanmiddag mijn neef  Eduard R.Baaij te mogen aankondigen voor zijn enthousiaste lezing over dit schip.

5 dec

 panorama

 

Oh kom er eens kijken……. ???  Nee, voor ons géén verrassingen. Hoewel ?
Een filmdoek van 4 en halve meter breed……dat moet wel spectaculair zijn!
Prachtige reisimpressies over de hele wereld, vertoond op breedbeeld doek.
 “Schitterend!!",   werd mij geschreven "…echt de moeite waard!"
En deze presentatie heet:  “Grandioos in Panorama”

Voor de teleurgestelden: Sint brengt wel zijn lekkernijen, heeft hij beloofd.

 

Komt u gerust eens sfeer proeven bij deze gezellige Sanseveriagroep met ruim 60 leden.
U bent hartelijk welkom in de Voorhof op één van bovenstaande dinsdagmiddagen.
Het lidmaatschap kost € 20,=  per jaar.

Informatie bij Ans Verschoor, tel. 070 387 0465