home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
  • Zo 16 Dec 10:00 - Diensten >>>
aankondiging
Protestantse Gemeente Voorburg

Nieuwsbrief torenrestauratie 1

Nieuwsbrief Torenrestauratie

Nummer 1

_____________________________________________

pelikaanlogoEen uitstekend start van de wervingscampagne!

Afgelopen donderdagavond 21 september gaf Meindert Marijs in de Oude Kerk een Pelikaanlezing over het onderwerp: 700 Bouwgeschiedenis van Voorburgs oudste monument, de Oude Kerk. Ook startte hij daarmee de wervingscampagne voor de torenrestauratie!

Veel wetenswaardigheden kwamen naar voren tijdens de presentatie en ook het oude filmpje over de restauratie in 1962 was bijzonder interessant. Met deze lezing wilde de Pelikaancommissie de start van de wervingscampagne voor de torenrestauratie van de Oude Kerk in 2018 markeren en een beter begin van de wervingsactiviteiten konden we ons niet wensen! Meindert had een enthousiast publiek en ook tijdens de pauze was het echt gezellig. Voor de eerste keer kon de rode en witte wijn geproefd worden, gebotteld in flessen met een speciaal voor de torenrestauratie ontworpen etiket! En…….. die smaakt prima.

 

 

 

 

Pelikaanactiviteiten

De Kerkenraad van de Oude Kerk heeft in november 2005 de Wervingscommissie Voorhof (WCV) ingesteld voor de renovatie van de Voorhof. Gebaseerd op het succes van deze commissie is in de zomer van 2009 een nieuwe commissie onder de naam Pelikaancommissie met haar werkzaamheden begonnen. Het doel is om de communicatie tussen kerk en samenleving te bevorderen, de band tussen gemeenteleden onderling te verstevigen en gelden voor kerkelijke doeleinden te verzamelen. Dit wordt gedaan door het organiseren van allerlei activiteiten, zoals Pelikaanlezingen, Lichtjesavonden, e.d., waarvan op dit moment de opbrengst bestemd is voor de restauratie van de toren. In de afgelopen jaren zijn op deze manier en door verschillende giften al zo’n € 80.000,- ingezameld. Leden van de commissie zijn Els Beimers, Ineke Boogert, Frank Arons, Hans de Goede, Jan Keijzer, Alewijn Schouten, Teunis Jan van Varik, Ulrick ’t Zand.

Op donderdagavond 18 mei jl zat het middenschip van onze kerk helemaal vol, toen de heer Meindert Marijs een Pelikaanlezing hield over het onderwerp ‘Hoe Voorburg in de laatste veertig jaar veranderde’. Duidelijk was er het gevoel van “oud-Voorburgers onder elkaar”, die samen nostalgisch keken naar de plaatjes uit de tijd van toen. Omdat er nogal wat mensen verhinderd waren, die toch graag de lezing hadden willen bijwonen, is besloten deze lezing te herhalen.

 

Komende wervingsactiviteiten in de Oude Kerk:

Dinsdag 10 oktober, aanvang 20:00 uur

Pelikaanlezing ‘Hoe Voorburg in de laatste veertig jaar veranderde’ door Meindert Marijs. Herhaling op veler verzoek.

Zaterdag 21 oktober, aanvang 20:00 uur

         Benefiet concert uitgevoerd door de Muziekvereniging Sint Caecilia uit

Leidschendam-Voorburg

Zaterdag 28 oktober, aanvang 15:00 uur

         Jaarconcert gegeven door ons eigen Martini Ensemble

Woensdag 1 november

Uitgave van de eenmalige promotiekrant, als speciale bijlage van “Het Krantje’ om de torenrestauratie bij een breder publiek bekend te maken.

Zaterdag 25 november, aanvang 20:00 uur

Benefiet concert uitgevoerd door het bekende koor Concordia uit Scheveningen

 

oudekerktorenwijnMooie witte en rode wijnen met een gelegenheidsetiket

Om de torenrestauratie extra bekendheid te geven kunnen we u flessen rode en witte wijn aanbieden voorzien van een uniek gelegenheidsetiket. Hierop staat de welluidende naam ‘Cuvée La Tour de Voorburg’ en dit gaat zeker een collectoritem worden!

De wijn komt uit Domaine Preignes le Neuf, in het hart van Languedoc in het zuiden van Frankrijk.

De 138 ha wijngaarden liggen op de zacht glooiende heuvels van de Coteaux de Beziers. Het klimaat is hier zacht en rustig, maar er kunnen zware regenbuien vallen op de bodem van klei en kalksteen met rotsachtige terrassen. Klimaat en bodem dragen bij aan de beste kwaliteit druiven voor een optimaal eindresultaat in de fles!

 

 

We bieden u deze speciale flessen wijn aan voor een prijs van € 9,- per stuk. Koopt u een doos van 6 flessen rode of witte wijn dan krijgt u een korting van € 4,- en kost de doos € 50,-.

 

 

 

U kunt de dozen en flessen met deze heerlijke wijn bestellen bij

Frank Arons, Agrippinastraat 6, 2275 VC Voorburg, 

M 06 1459 8039, E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Ter ondersteuning van de torenrestauratie kunnen giften overgemaakt worden naar het rekeningnummer van de Protestantse Gemeente Voorburg Wervingscommissie,  NL 48 INGB 00048 30726 onder vermelding van Restauratie Toren Oude Kerk

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun!