home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
  • Zo 07 Apr 10:00 - Diensten >>>
aankondiging
Protestantse Gemeente Voorburg

Nieuwsbrief 2 Torenrestauratie

Nieuwsbrief Torenrestauratie

Nummer 2

_____________________________________________

We gaan beginnen!

Na een grondige evaluatie van de verschillende offertes zijn de bouwkundige restauratiewerkzaamheden aan de toren gegund aan Hulshof Bouw en Restauratie BV uit Aarlanderveen en het loodgieters- en leidekkerswerk aan Walter Verhoeven BV uit Nieuwkuijk. Het opbouwen van de steiger gaat beginnen in de week van 5 maart en het plan is om de torenrestauratie af te ronden voor de bouwvakvakantie eind juli 2018.

Afgelopen maandag 29 januari heeft de eerste vergadering met alle betrokken partijen in de Voorhof plaatsgevonden. De directie tijdens de restauratie-werkzaamheden wordt gevoerd door Rutger Polderman, directeur van het bureau voor monumenten- en restauratie advies uit Rotterdam in nauwe samenwerking met de restauratiecommissie bestaande uit Els Beimers, Alewijn Schouten, Fred Baks en Fred Verschoor.

Voor bouwketen en de opslag van materialen zal een deel van de wei en de parkeerplaats naast de toren gebruikt worden. De voetgangersdoorgang langs de toren wordt afgesloten. De torendeur blijft echter beschikbaar als nooduitgang. Om het orgel en het klokkenklavier te beschermen worden ze met plastic afgedekt. Het orgelconcert van Bas de Vroome op zaterdag 10 maart om      20:00 uur kan ongehinderd doorgaan, maar helaas moest het orgelconcert van Jan Hage gepland voor zaterdag 14 april afgezegd worden. Tijdens de kerkdiensten kan het orgel gebruikt worden, al zal de orgelmuziek iets anders klinken.

Er wordt van alles gedaan om de hinder tijdens de werkzaamheden tot een minimum te beperken. Ongetwijfeld zal er wat ongemak zijn, waarvoor wij uw begrip vragen. We kijken deze zomer uit naar een prachtig gerestaureerde toren met nieuwe leien en mooi geschilderde en verlichte wijzerplaten.

                        Pelikaanactiviteiten

Deze activiteiten gaan onverminderd voort. De verkoop tijdens Lichtjesavond was een succes en bracht kleine € 1.700,- voor de restauratie op. Het Blazersensemble Windkracht 10 gaf op zaterdag 20 januari een mooi benefietconcert, wat zo´n € 700,- opleverde. De wijzer, die de stand van de opbrengsten en toegezegde subsidies aangeeft, staat op ongeveer € 270.000,-

De oude leien van de toren zullen te koop aangeboden worden. Nog meer activiteiten ter ondersteuning van de torenrestauratie vindt u onderaan deze nieuwsbrief.

-     

    Dinsdag 6 maart, Pelikaanlezing, aanvang 20:00 uur

Teun Koek, project manager, vertelt over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de `Mall of The Netherlands´   

-      Kerktoren-diner, aanvang 18:00 uur - datum nader te bepalen

Georganiseerd door Els Beimers en Hannie Keijzer. U gaat in kleine groepjes naar een gastadres voor een drankje en voorgerecht en om 19:30 uur verwacht een ander gastgezin u voor het hoofd- en nagerecht. Opgeven via flapover in de Voorhof. Eventueel vervoer wordt geregeld.

        Donderdag 19 april, Pelikaanlezing, aanvang 20:00 uur

Thomas van Sloten, internist i.o. en epidemioloog, doet een onderzoek naar de schade aan kleine bloedvaten en het effect op het lichaam, in het bijzonder de hersenen. Vandaar de titel: ‘Kleine bloedvaten, grote impact’.

-      Zaterdag 16 juni, Second Hand Kinderkledingbeurs in de Voorhof

Georganiseerd door Adriënne van Mourik, Annette Koene, Erna Arons en Margriet Zuidgeest. U wordt uitgenodigd om hele en schone kinderkleding in te leveren:

Voorburg: Adriënne van Mourik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leidschendam: Margriet Zuidgeest Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of in de VOORHOF op
Za 7 april  10:00 - 12:00 uur

Za 2 juni 12:00 - 14:00 uur

Info: adriëDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070-3206557.

Vind je het leuk om te helpen bij de Kinderkledingbeurs? Geef je dan op bij één van de dames.

-

De onderstaande artikelen, waarmee de torenrestauratie ondersteund wordt, kunt u aanschaffen na de dienst in de Voorhof. U kunt ze ook bestellen bij

Frank Arons, Agrippinastraat 6, 2275 VC Voorburg,
M 06 1459 8039 en E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijnen

Ongeveer de helft van de aangeschafte hoeveelheid flessen wijn is verkocht. De kosten zijn gedekt en alles wat nu verkocht wordt is pure winst. Heel belangrijk om de resterende wijn te verkopen en vandaar dat we de ‘Cuvée La Tour de Voorburg’ met het mooie gelegenheidsetiket graag bij u aanbevelen! Merlot (rood) of Chardonnay (wit) € 9,- per fles of per doos van 6 flessen: € 50,- (dus € 4,- korting)

Pentekeningen

Vijf pentekeningen op A5-formaat van ons gemeentelid Pieter de Groen. Verschillende facetten van binnen de Oude Kerk zijn zeer fijntjes weergegeven. Set van 5 tekeningen € 5,-

Kaarsen

Tijdens de Kerstperiode werden er minder verkocht dan verwacht. Ook in het voorjaar branden deze kaarsen prima! € 7,50 per stuk

Model Oude of Martinikerk

Met deze vier bouwplaten van de Oude Kerk construeert u een waar architectonisch kunstwerk! € 5,- per set.             

   

  Natuurlijk     kunt u de torenrestauratie ook steunen door een gift over te maken naar het     rekeningnummer van de Protestantse     Gemeente Voorburg Wervingscommissie,     NL 48 INGB 00048 30726 onder     vermelding van Restauratie Toren Oude Kerk

 

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun!

      

 

Een hartelijke groet,                                     Pelikaan- en Restauratiecommissie