home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
  • Zo 07 Apr 10:00 - Diensten >>>
aankondiging
Protestantse Gemeente Voorburg

Pelikaanlezing door Lizette de Koning

Een kinderboek schrijven, hoe gaat dat precies?

 

 

Lizette de Koning, schrijfster van kinderboeken geeft een Pelikaanlezing over het onderwerp: “Een kinderboek schrijven, hoe gaat dat precies?” op donderdag 27 september 2018 van 20:00 uur tot 21:30 uur in de Voorhof, naast de Oude Kerk, Herenstraat 77 in Voorburg.

 

De Kinderboekenweek is dit jaar van 3 t/m 14 oktober. Vandaar dat eind september een goed moment is om iets over kinderboeken te weten te komen. In deze Pelikaanlezing geeft Lizette de Koning een kijkje in de keuken van een kinderboekenschrijver en vertelt Lizette hoe zij schrijfster is geworden. Hoe ziet haar werkdag eruit?

 

Waar haalt ze haar inspiratie vandaan, en wat doet ze als deze ver te zoeken is?

Hoe verloopt het contact met de uitgever? En wat doet zij om haar boeken onder de aandacht te brengen?

 

Dia1

Daarnaast geeft Lizette praktische tips voor mensen die zelf overwegen te gaan schrijven, of dit misschien al doen. Uiteraard krijgt iedereen de gelegenheid om vragen te stellen en is er voor wie dat wil ook de mogelijkheid een (gesigneerd) boek te kopen.

 

Lizette de Koning (1975) wist al op jonge leeftijd wat ze later wilde worden: kinderboekenschrijver! Die ambitie is nooit veranderd en na haar middelbare school volgde zij dan ook naast een studie Geschiedenis de HBO-opleiding Tekstschrijven. Als afstudeeropdracht schreef zij een historisch kinderboek, ‘Thijs en de geheime VOC-kaart’, dat twee jaar later werd uitgegeven. Omdat de combinatie geschiedenis/kinderboeken goed beviel, schreef zij hierna een boek dat nog steeds wordt gebruikt door het Mauritshuis, ‘Opgesloten!’ (uitgeverij Leopold). Hierna verscheen ‘De kleine baron,’ in samenwerking met Museum Meermanno. Na de geboorte van haar dochters was er minder tijd voor uitgebreid historisch onderzoek en ging Lizette korte verhalen schrijven voor een populaire voorleesreeks van uitgeverij Ploegsma.

 

Dit beviel zo goed, dat zij besloot hiermee door te gaan. Niet veel later kreeg zij haar eigen voorleesboekenserie bij Ploegsma, ‘Job en Keetje’, waarvan inmiddels twee delen zijn verschenen. Aan het derde deel wordt hard gewerkt. Naast verhalen schrijft Lizette ook liedjes, die zij zingt als ze voorleest op scholen, bibliotheken of kinderboekenfestivals.

De Pelikaanlezing worden georganiseerd door de wijkgemeente Martini van de Protestantse Gemeente van Voorburg om de communicatie tussen kerk en samenleving te bevorderen. De entree van € 5,- komt geheel ten goede aan de restauratie van de toren van de Oude Kerk. In de pauze kunt u genieten van een kopje koffie of een glaasje wijn.