home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
  • Zo 07 Apr 10:00 - Diensten >>>
aankondiging
Protestantse Gemeente Voorburg

Middaggebed

middaggebedWanneer
Tot Pasen elke donderdag van 12:00-12:30 uur een middaggebed in de Oude Kerk.
Met ingang van donderdag 25 april beginnen we een half uur later: van 12:30 tot 13:00 uur.
Een halfuur van rust, gebed, muziek, een kaars die brandt: als teken dat je daar niet alleen zit, maar dat de stilte, de muziek en de gebeden gehoord worden.

Waarom
De tijd gaat snel en een dag is soms zomaar voorbij. En zelfs als is je agenda leeg, dan kan het nog heel druk zijn in je hoofd. Het is een kunst om daarin een moment te vinden, waarin je met God en geloof bezig bent, waarin je je zorgen met Hem kunt delen of ervaart dat Hij er is. Het middaggebed kan daar een goede vorm voor zijn. Op deze manier is de kerk niet alleen op zondag, maar ook op elke donderdag een plek waar je kunt binnenlopen om tot rust te komen. Voor gelovigen en ongelovigen, zoekers en vinders. Of je nu toevallig langs slentert, even pauze hebt in een drukke werkdag, een boodschapje hebt gedaan, of dat je er speciaal voor komt: de deur staat open. Het middaggebed gaat door, ongeacht het aantal mensen.

Wat doen we
Tijdens het middaggebed brandt niet alleen de Paaskaars in het koor, maar is er ook de gelegenheid een kaars aan te steken, terwijl je in stilte of hardop je gebed uitspreekt.
Elk middaggebed wordt voorbereid door een liturg. Hij of zij zorgt ervoor dat er vanaf het begin van het middaggebed stilte en rust of zachte muziek is in het koor van de kerk. De liturg wordt terzijde gestaan door een gastheer/gastvrouw die iedereen welkom heet. De liturg leidt de anderen door het middaggebed door een gebed uit te spreken, een lied in te zetten en door de momenten van stilte aan te kondigen. Op dit moment is er een poule van gemeenteleden, die samen alle middaggebeden verzorgt. Elk team is ongeveer een keer in de maand aan de beurt.

Meer weten?
Wil je meer informatie over het middaggebed? Stuur dan een mailtje naar ds. Leneke Marchand (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of trek even na het middaggebed aan het jasje van de dienstdoende liturg.
Ds. Leneke Marchand