home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
  • Zo 18 Feb 10:00 - Diensten >>>
aankondiging
Protestantse Gemeente Voorburg

Diensten

zondag 18 februari 10:00 uur ds. Giel Schormans  orde van dienst>>
                               19:00 uur ds. J. Maasland uit Scheveningen        Leerdienst

 

Zondag 18 februari,

1e zondag van de 40 dagen Op deze zondag begint de Veertigdagen- of lijdenstijd. We volgen de Heer op weg naar het kruis. We lezen Matteüs 4:1-11. Jezus wordt in de woestijn geleid en wordt daar verzocht door de duivel. Het is een geestelijke strijd die Jezus voert, Hij is gekomen om de grote mensenmoordenaar, de grote verleider te onttronen. Hij doet dat door te gehoorzamen aan God. Wat zijn de verleidingen, de verzoekingen waartegen wij te strijden hebben? Ds. Giel Schormans is voorganger.

Zondag 25 februari,

2e zondag van de 40 dagen Op deze zondag lezen we traditiegetrouw de geschiedenis van de verheerlijking op de berg (Marcus 9: 2-10). Juist in de nabijheid van God, en in gezelschap van Torah (Mozes) en profeten (Elia), kijkt Jezus vooruit naar de lijdensweg naar Jeruzalem die voor Hem ligt. Verheerlijking betekent niet ontheven zijn aan moeiten en pijn, maar juist helder krijgen dat God op de weg van de gehoorzaamheid nabij is. Deze keer lezen we hierbij 1 Koningen 19: 9-18, over Elia die op de berg Horeb God ontmoet. Voorganger is ds. Leneke Marchand.

Zondag 4 maart,

3e zondag van de 40 dagen In de dienst van deze zondag zal voorgaan dr. B. Plaisier uit Rijswijk.

Zondag 11 maart,

4e zondag van de 40 dagen We lezen Johannes 6: 60-71. ‘Willen jullie ook weggaan?’ vraagt Jezus aan zijn leerlingen. Er is een verschil tussen meelopen en navolgen. Een grote groep volgelingen van Jezus keert Hem de rug toe na een in hun oren te stevige preek van Hem. Jezus vraagt zijn leerlingen: Blijf jij of sta je ook op het punt te gaan? Over deze vraag zal het in de verkondiging gaan. Ds. Giel Schormans is de voorganger. Bij de kinderdienst is er Godly Play over “Gezichten van Christus: wonderen”.

Diensten in De Mantel

Zondag 11 februari om 11.15 uur gaat dhr. Leendert Smit voor in de Manteldienst.

Woensdag 14 februari is er een oecumenische viering van Aswoensdag.

Deze dienst vangt aan om 10.30 uur! Voorgangers zijn ds. L. Marchand en pastor P. Sas. Zondag 11 maart om 11.15 uur gaat ds. Schormans voor. De lezing is dan uit Johannes 6: 60-71.

Ook mensen van buiten De Mantel zijn van harte welkom in deze diensten.