home
Oude Kerk Voorburg
Oude Kerk Voorburg 1
  • Zo 16 Sept 19:00 - Evensong >>>
  • Zo 23 Sept 10:00 - Diensten >>>
aankondiging
Protestantse Gemeente Voorburg

Mensen gevraagd

Talenten gevraagd!

Onze Martini-wijkgemeente is een bloeiende gemeente. Om dat op peil te houden zijn we op zoek naar mensen die een taak(je) op zich willen nemen. Sommige zijn praktisch, andere meer organisatorisch, sommige kunnen thuis vanachter de computer worden gedaan. Voor alle vacatures geldt natuurlijk m/v.

De kerkenraad is op zoek naar:

Leden voor de kerkenraad:

Secretaris voor de diakonie

Als scriba (secretaris) bent u het contactpunt voor de diaconie van de Protestantse Gemeente Voorburg, waarin de beide wijkgemeenten zijn vertegenwoordigd in het College van Diakenen (CvD). De taken richten zich op:

  • het bestuur en het secretariaat. Post en mail, het samen met de voorzitter verzorgen van de agenda en bijbehorende stukken voor de vergaderingen. Ook beheert u de verslagen van deze bijeenkomsten, veelal opgesteld door een (professionele) notuliste. Het jaarverslag wordt onder verantwoordelijkheid van de secretaris opgesteld.

  • beleidsontwikkeling. Welke keuzes maken we om de kerk van Voorburg op de (sociale) kaart te zetten en hoe gaan we met ons geld om?

  • de wijkdiaconie. Samen met de diakenen worden diverse werkzaamheden ontwikkeld en uitgevoerd ten behoeve van individuen, groepen en/of organisaties. Als diaken heeft u ook zitting in de wijkkerkenraad.

Profiel: goede schriftelijke communicatie, feeling met zorgkant van de samenleving, kunnen en willen meedenken met de inzet van de financiële middelen van de diaconie (of bereid zich daarin te verdiepen).U bent punctueel en planmatig.

Voor meer informatie: Cor Hoek, voorzitter diaconie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070-4151115) of Dirma Redelijkheid (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-17042180)

Kerkrentmeester Beheer

Ons prachtige kerkgebouw willen we in goede staat houden en beschikbaar houden voor verhuur. Als lid van de kerkenraad bent u/jij verantwoordelijk voor: beheer van het kerkgebouw (contactpersoon voor mensen die de kerk willen huren, beheer van de verhuuragenda en aansturing van en overleg met de kosters). Voor meer informatie: Dirma Redelijkheid ( 06-17042180)

Jeugdouderling 

Op het gebied van kinderen en tieners is er van alles gaande in de Martini Wijkgemeente. Er is veel talent en enthousiasme, zowel bij kinderen als bij de jeugdleiders. Met als overkoepelende visie, dat we in onze gemeente kinderen en jongeren een plaats willen bieden waar ze kunnen groeien in hun leven met God, met elkaar, en waar ze kunnen ontdekken waar hun taak in de wereld ligt. Van de jeugdouderling  verwachten we: coördinatie, inbrengen van het perspectief van jeugd

in de kerkenraad, visie ontwikkelen samen met predikant en jeugdwerkers.

Voor meer informatie: ds. Leneke Marchand (070-7520363)

Beheerder van de nieuwe website.

Er wordt druk gewerkt aan het ontwerpen van een nieuwe website. Samen met een ander gemeentelid de website up-to-date houden (plaatsen van nieuws en foto’s etc.) en licht technisch onderhoud (professionele ondersteuning desgewenst inroepbaar).

Profiel: u vindt het leuk om het visitekaartje van onze gemeente zo goed mogelijk bij te houden. U selecteert uit de kerkbladen wat leuk en geschikt is om te plaatsen, en ook foto’s plaatst u zo nu en dan. U bent geen volstrekte digibeet, maar hoeft ook beslist geen computerkenner te zijn.

Voor me

helpers_1.jpg

er informatie: Els Beimers (06-15 67 22 33)

Kerkpoetsers

Met een groepje andere gemeenteleden geeft u 3 keer per jaar de kerk op een zaterdagmorgen of op een doordeweekse ochtend of middag, een grote schoonmaakbeurt. Gezellig, qua tijdsbelasting uitstekend te overzien en een leuke gelegenheid om mensen (beter) te leren kennen.

Voor meer informatie en opgave: Dolly Sark (070-386 64 45 )

Klusteam

Het klusteam is beschikbaar voor klein onderhoud en reparaties van onze gebouwen (Kerkgebouw en de Voorhof, pastorie). Profiel: u vindt het leuk om uw handen te gebruiken.Voor meer informatie en opgave: Ronald Schippers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BHV/EHBO

Iedere organisatie is verplicht om ‘bedrijfshulpverlening’ te organiseren zodat bij gevaarlijke situaties letsel en schade bij werknemers en bezoekers zoveel mogelijk wordt voorkomen. Misschien hebt u voor uw werk een cursus BHV (bedrijfshulpverlening)gevolgd. Wij zoeken gemeenteleden die zich als BHVer (incidenteel, in aanvulling op onze bestaande BHV’ers) in zouden willen zetten voor samenkomsten in de Oude Kerk. Daarbij valt te denken aan concerten, grote bijeenkomsten, Pelikaanlezingen e.d. Opgave bij: Dirma Redelijkheid

Overig

Is geen van bovengenoemde vacatures op uw lijf geschreven, dan is er wellicht een ander talent dat u wilt inzetten voor onze gemeente, of een taak (praktisch, bezoekwerk, diaconaal werk of iets anders) die u wel wilt vervullen. Dat kunt u hier aangeven en dat in de een van de collectezakken deponeren.

Naam ..........

Mijn talent.....

Ik ben te bereiken via.........

Namens de kerkenraad, Dirma Redelijkheid (voorzitter)