Hongerdoek

Hongerdoek

Een bijzonder project in deze tijd is het doorgeef-hongerdoek. Een vasten- of hongerdoek werd vanaf de middeleeuwen in rooms-katholieke kerken gedurende de vastentijd tussen het middenschip en priesterkoor opgehangen doek ter bedekking van het altaar. De doek wordt veelal versierd met taferelen uit het lijden van Christus. Vandaag de dag wordt het vaak gemaakt door derdewereldkunstenaars.
We sluiten hier enigszins bij aan, maar gaan ook onze eigen weg. Onder leiding van Loes Wiersma-Deijl zullen vijf gemeenteleden de werken van barmhartigheid kleur geven. Ze geven het doek aan elkaar door en werken thuis. Een bijzondere manier van verbondenheid in een tijd van afstand houden. Iedere zondag zullen we zien hoe het doek in de afgelopen week gegroeid is met het betreffende werk van barmhartigheid. Een bijzonder project in deze tijd is het doorgeef-hongerdoek. Een vasten- of hongerdoek werd vanaf de middeleeuwen in rooms-katholieke kerken gedurende de vastentijd tussen het middenschip en priesterkoor opgehangen doek ter bedekking van het altaar. De doek wordt veelal versierd met taferelen uit het lijden van Christus. Vandaag de dag wordt het vaak gemaakt door derdewereldkunstenaars.
We sluiten hier enigszins bij aan, maar gaan ook onze eigen weg. Onder leiding van Loes Wiersma-Deijl zullen vijf gemeenteleden de werken van barmhartigheid kleur geven. Ze geven het doek aan elkaar door en werken thuis. Een bijzondere manier van verbondenheid in een tijd van afstand houden. Iedere zondag zullen we zien hoe het doek in de afgelopen week gegroeid is met het betreffende werk van barmhartigheid.

Comments are closed.