Voeg je koptekst hier toe

VAN JONG TOT OUD

Jongeren

Crèche op zondagmorgen 0-4 jr.

Tijdens de kerkdienst in de Oude Kerk is er ook opvang voor de kleinste kinderen. Elke week is er 1 oppasser die met de kleintjes een boekje leest, een puzzel maakt of gezellig gaat kleuren. Uitgangspunt is dat de kinderen zich thuis voelen en zich welkom weten. We hebben momenteel 6/7 personen die meedraaien; je hebt dus 1x per circa 8 weken ‘dienst’. We zoeken altijd nog nieuwe mensen; met name jonge ouders. Dus meld je aan!

Wilt je met ons in contact komen, klik dan op meer informatie. 

Kinderdienst op zondagmorgen 4-12 jr.

Iedere zondagmorgen is er kinderdienst voor kinderen van 4-12 jaar. Tijdens de kerkdienst worden de kinderen naar voren geroepen en gaan zij met de leiding naar naar hun eigen ruimte. De kinderen komen weer terug in de kerk voordat de zegen wordt uitgespro­ken.

Inhoud

Wekelijks worden Bijbelverhalen aan de kinderen doorgegeven op een eigentijds manier, er wordt gezongen en er is een creatieve verwerking (tekenen, knutselen, spelvorm). Wij gebruiken het materiaal van Bijbel Basics. De kinderen zamelen geld in voor Moquisa, een kinderproject in Oeganda.

Godly Play

 Godly Play  is een nieuwe methode om spelenderwijs bijbelverhalen te vertellen aan kinderen. De vertellingen worden gedaan gelijktijdig met de kerkdienst, vanaf 10.00 uur in de kinderdienstruimte van de kerk. Geschikt voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar. Van harte welkom, ook als je voor het eerst komt. 

Informeer even naar de data voor De Open Hof en de Martinigemeente door te klikken op Meer informatie..

 

 

Kliederkerk

Kliederkerk is op een vrolijke en creatieve manier een Bijbelverhaal proeven en ervaren, gericht op ouders en hun kinderen, maar eigenlijk is iedereen welkom. Wil je meer informatie over Kliederkerk neem dan contact op met dominee Robert: domineerobert@deopenhofvoorburg.nl / 06-43006247, of dominee Leneke: hmmarchand@hotmail.com / 070 7520363
We organiseren Kliederkerk dit seizoen op: 11 februari en 26 mei 2024. aanmelden
Vind je het leuk om mee te helpen? Fijn! Stuur een mailtje naar kliederkerkvoorburg@gmail.com en we nemen contact met je op.

Kliederkerk is een gezamenlijke activiteit van wijkgemeenten Martini en De Open Hof

Tienerdienst op zondagmorgen

Tieners maken op de eerste en derde zondag het begin van de dienst mee in de kerk en vertrekken daarna naar hun eigen ruimte. De tienerdienst is er voor alle jongeren tussen 12 en 17 jaar. Tijdens de schoolvakanties, bijzondere vieringen en christelijke feestdagen is er geen tienerdienst.

 

Catechese (12+)

Catechese, raar woord misschien. Wat betekent het?
Catechese is leren, door te luisteren, vragen te stellen en samen met andere jongeren na te denken.
Catechese gaat over de inhoud van het geloof en over wat het betekent christen te zijn. nu precies met elkaar te maken? En wat betekenen ze voor mij vandaag?

Dit jaar wordt de catechese anders ingedeeld. We doen twee korte series van 5 avonden. De eerste serie heeft als thema: ‘De Bijbel voor dummies’ en wordt gehouden op alle maandagen van 19.00 – 20.15u. 

Daarnaast doen we een paar keer een gezellige activiteit op vrijdag of zaterdag, gaan we speed-daten met senioren uit de kerk en sluiten we het jaar af met een BBQ.

De catechese is bedoeld door alle tieners uit de gemeente die naar de middelbare school gaan en wordt gegeven door Henk Scheper.

Zomerkamp Voorburg (GHZV)

Elk jaar in de vijfde week van de zomervakantie wordt het Gereformeerd Hervormd Zomerkamp Voorburg georganiseerd. De leiding is in handen van twintig enthousiaste vrijwilligers, waarvan het merendeel zelf als kind is mee geweest. Ieder jaar gaan ongeveer tachtig kinderen mee, verdeeld over de junioren (8 t/m 12 jaar) en senioren (13 t/m 17 jaar). Deze twee groepen hebben hun eigen programma, maar natuurlijk komen ze elkaar wel tegen bij bijvoorbeeld de maaltijden en de gezamenlijke sportdag.

Tijdens de kampweek wordt er aandacht besteed aan een verhaal uit de Bijbel. Op zondag is er een gezamenlijke kampdienst, alle andere dagen geven de junioren en senioren een eigen invulling aan het thema van het Bijbelverhaal. Elk jaar genieten de kinderen van een week vol sport, spelletjes en spannende activiteiten. In deze week worden hechte vriendschappen gesloten en bijzondere momenten gedeeld.

Meer weten? Kijk dan op de website: www.ghzv.nl

20+ Studenten en jong volwassenen

20+ lunchbijeenkomsten

Een keer per maand na de zondagse dienst lunchen we samen en gaan in gesprek over geloof (en twijfel), over doen en laten, over het leven met God en met elkaar. We doen dat afwisselend aan de hand van een bijbelgedeelte, de preek van die zondag, een artikel of de actualiteit. Van harte welkom op zondag in De Voorhof bij de Oude Kerk 

Tijd: zondagmiddag van 12.00-13.30 uur

Plaats: de Voorhof bij de Oude Kerk

Contactpersonen: Dirma Redelijkheid en ds. Giel Schormans

Wenst u in contact te komen met het aanspreekpunt. Klik dan op meer informatie. 

Ouders

Lunchkring Ouder-en-Kind

‘Geloven’ is in deze tijd niet vanzelfsprekend. Daar lopen we als ouders tegenaan en daarmee komen ook onze kinderen al jong in aanraking. Omdat wij onze kinderen geloof gunnen en zelf ook gestimuleerd willen worden, zoeken we elkaar op. Wij, ouder(s) en kind(eren) in de leeftijd van 0-12 jaar, komen ongeveer ongeveer zes keer per jaar samen in De Voorhof (naast de Oude Kerk) of ergens buiten, begeleid door ds. Leneke Marchand. Onder het motto: samen eten, samen spelen, samen spreken, samen oefenen in geloof. Of je nu meer of minder gelovig bent, met of zonder partner komt, of je een prater bent of liever luistert, speels of bedachtzaam: je bent welkom om een keer aan te haken!

De stuurgroep: Laura Roek, Marco Telleman, Suzanne van der Meer en ds. Leneke Marchand

KOFFERTJEPROJECT voor ouders

Bij de doop heeft je kind een belofte meegekregen: de naam van God is met je eigen naam verbonden. Wij geloven dat God je hele leven met je mee gaat. Soms is dat duidelijk voor je, en soms herken je Hem niet. Hoe beter je Hem leert kennen, hoe eerder je Hem op je levensreis ook herkent! In dit koffertje vind je allerlei boekjes en dingen die iets te maken hebben met jullie en met God en we hopen dat dit zal helpen om Hem beter te leren (her)kennen! Nieuwsgierig geworden? Laat ’t ons weten via meer informatie, dan kun je ‘t koffertje 3 weken lenen!

Potluck maaltijd met ouders van 16+jongeren

Vroeger zat je met je kinderen in de kerk, nu zijn die tiener of jongvolwassen (tussen de 16 en ?). Misschien deed je zelf mee in de leiding van de kinderdienst of was je lid van een oudergroep in de kerk. Hoe kijk je terug op die tijd? Is geloven en kerkgaan anders nu je kind (-eren) een eigen wegen zoekt/zoeken? Welke vragen en thema’s houden je nu bezig? Laten we elkaar een keer ontmoeten rond een maaltijd. Ben je geïnteresseerd? klik dan meer informatie, geef dan je naam en emailadres door, dan volgt er een datumprikker. 

45-65 jaar

Sandwichgroep: In voor eten en een goed gesprek?

De Sandwichgroep is een groep die 1 keer in de twee maanden bij elkaar komt en  begint met een eenvoudige maaltijd. Daarna praten we met elkaar over de afgelopen kerkdienst, of een thema wat voorbereid is door iemand uit de groep die dat fijn vindt om te doen.
We zijn een hechte groep aan het worden. Je bent van harte welkom om met ons mee te doen. Aanmelden kan bij Hannie Keijzer, hkeijzerdenrooijen@gmail.com; 06-24696170.

Bent u geïnteresseerd? neem dan contact op met het aanspreekpunt door te klikken op meer informatie. 

Ouderen

Ontmoetingsmiddagen voor Martina dames

Omdat de reünie van vrouwenvereniging Sanseveria erg gezellig en voor herhaling vatbaar was, werden er in 2020 verspreid over het jaar drie middagen gepland, die helaas geen doorgang kon vinden.
Alle dames zijn voor toekomstige bijeenkomsten van deze groep – inmiddels Martina genaamd – van harte welkom. (ook als u geen lid bent geweest van Sanseveria).

Heeft u interesse? klik dan op meer informatie. 

Ontmoetingsmiddagen en excursies

De Diaconie organiseert door het jaar heen in de Oude Kerk of in een restaurant ontmoetingsmiddagen, vaak rondom kerkelijke hoogtijdagen. 

Twee keer per jaar kunnen de ouderen in voor- en najaar mee met een gezellig dagje uit.  Een excursie per touringbus naar een bezienswaardigheid of interessante plaats.

Wenst u direct in contact te komen met ons aanspreekpunt, klik dan op meer infomatie.

Vakantieweek Senioren

Ouderen zijn van harte uitgenodigd om mee te doen met de vakantieweken die door het vakantiebureau van de PKN (vakantieweek.nl) en door de samenwerking Invaliden Vakantieweken (SIV) georganiseerd worden. De Diaconie draagt de kosten van het vervoer naar het vakantie-oord en betaalt de kosten van verblijf indien men daar zelf niet de benodigde middelen voor heeft. 

wilt u hier meer informatie over hebben? Klik dan op meer informatie. 

Kerkelijk bezoekwerk

Predikanten, ouderlingen, diakenen en pastorale medewerkers zijn – waar nodig en gewenst – altijd bereid om u te bezoeken. In de eerste plaats betreft dat bezoeken aan zieken, ouderen, mensen die aan huis gebonden zijn, zich eenzaam voelen enz. Maar daarnaast ook aan anderen. U zult echter begrijpen dat in zo’n grote wijk niet iedereen elk jaar be­zocht kan worden. Dit kan als ge­vaar mee­brengen dat er dan (soms) te lang op bezoek gewacht wordt. Vandaar dat de kerken­raad een dringend beroep op u doet om in zo’n situatie contact op te nemen met uw ouderling of predikant om dat kenbaar te maken. Voor uzelf, of voor anderen, als u weet dat ze daar behoefte aan hebben.

Om inzicht te verkrijgen in de wijkdeling en daarin vertegenwoordigende ouderlingen, diaken en/of pastorale medewerkers, verwijzen wij u graag naar meer informatie. 

App Groepen

Martini Mannengroep

Wie heeft er zin om in goed gezelschap eens in de vier a zes weken bij de Kompaan een borrel te drinken? Het idee is heel simpel: we hebben een appgroep voor mannen van de Oude Kerk uit Voorburg e.o. en eens in de zoveel weken drinken we op donderdag of vrijdagavond een borrel en voeren we het goede gesprek over werk, geloof, sport etc.

In beweging

In 2019 zijn wij begonnen met een initiatief om samen op de wielrenfiets te stappen. Er is een app groep opgezet waar fietsers zich kunnen aanmelden om op een doordeweekse avond een aantal kilometers te fietsen. Wij vertrekken in de omgeving van Voorburg en variëren onze route langs natuur en autoluwe wegen. Heb je zin om deel te nemen en te kijken wanneer het jou schikt om mee te fietsen? 

Dames Boekenclub

In 2019 is in de Martini-gemeente een Dames Boekenclub gestart. Eén keer in de 3 maanden komen we bij elkaar om een boek te bespreken. Gezamenlijk maken we begin van het jaar een lijst aan mooie, interessante titels die leerzaam zijn en die ons in het dagelijks leven inzicht brengen. We spreken hier met elkaar over, meestal onder het genot van een kopje thee in een cafeetje in de Herenstraat of tijdens een wandeling! 
Wat ontdek je door met anderen over een biografie of een roman te praten? En wat maakt een boek goed? Hoe gaaf is het om ervaringen en wijsheden uit boeken onderling te bespreken?

Aanmelden graag bij Karin van der Velden – Aleman via Whatsapp: 06-2421 7181