Jongeren

Kinderen 0-4

Voor de jongsten is er op zondagmorgen oppas geregeld. Uitgangspunt voor de oppas is, dat de kinderen zich thuis voelen en zich welkom weten. Liefdevolle aandacht, verzorging en veiligheid vormen de basis. 

Kinderen 4 t/m 12 jaar

Kinderdienst op zondagmorgen

Iedere zondagmorgen is er kinderdienst voor kinderen van 4-12 jaar. Tijdens de kerkdienst worden de kinderen naar voren geroepen en gaan zij met de leiding naar naar hun eigen ruimte. De kinderen komen weer terug in de kerk voordat de zegen wordt uitgespro­ken.

Inhoud

Wekelijks worden Bijbelverhalen aan de kinderen doorgegeven op een eigentijds manier, er wordt gezongen en er is een creatieve verwerking (tekenen, knutselen, spelvorm). Wij gebruiken het materiaal van Bijbel Basics. De kinderen zamelen geld in voor Moquisa, een kinderproject in Oeganda.

 

Feesten

De kerkelijke feesten (o.a. het kinderkerstfeest) zijn hoogtepunten voor de kinderen waaraan door de leiding van de kinderdienst veel aandacht wordt besteed. 

 

Godly Play 

In 2015 zijn we begonnen met 1x in de maand een bijbelverhaal volgens de methode Godly Play, een multi-sensorische methode waarbij met figuren bijbelverhalen worden verteld.  Tijdens Godly play komen de kinderen niet meer terug in de kerk tijdens de dienst. 

 

Tieners

Tienerdienst

Tieners maken op de eerste en derde zondag het begin van de dienst mee in de kerk en vertrekken daarna naar hun eigen ruimte.
De tienerdienst is er voor alle jongeren tussen 12 en 17 jaar. Tijdens de schoolvakanties, bijzondere vieringen en christelijke feestdagen is er geen tienerdienst.

Catechese (12+)

Catechese, raar woord misschien. Wat betekent het? 

Catechese is leren, door te luisteren, vragen te stellen en samen met andere jongeren na te denken over de inhoud van het geloof en over wat het betekent christen te zijn. Als kind heb je misschien heel wat bijbelverhalen gehoord, maar wat hebben die nu met elkaar te maken? En wat hebben ze te betekenen, voor vandaag? We volgen ook dit jaar de methode Follow Me.

Ben je geïnteresseerd, geef je op en kom een keer kijken. We komen deze winter ongeveer 10 keer samen: een keer per twee weken op de maandagavond van 19.00 – 20.15u.

Daarnaast doen we een paar keer een gezellige activiteit op vrijdag of zaterdag, zullen we een keer op zondag een andere kerk bezoeken, en gaan we speeddaten met senioren uit de kerk.

Zomerkamp Voorburg 8-17 jaar (GHZV)

Elk jaar in de vijfde week van de zomervakantie wordt het Gereformeerd Hervormd Zomerkamp Voorburg georganiseerd. De leiding is in handen van twintig enthousiaste vrijwilligers, waarvan het merendeel zelf als kind is mee geweest.

Ieder jaar gaan ongeveer tachtig kinderen mee, verdeeld over de junioren (8 t/m 12 jaar) en senioren (13 t/m 17 jaar).

Deze twee groepen hebben hun eigen programma, maar natuurlijk komen ze elkaar wel tegen bij bijvoorbeeld de maaltijden en de gezamenlijke sportdag.

Tijdens de kampweek wordt er aandacht besteed aan een verhaal uit de Bijbel. Op zondag is er een gezamenlijke kampdienst, alle andere dagen geven de junioren en senioren een eigen invulling aan het thema van het Bijbelverhaal.

Elk jaar genieten de kinderen van een week vol sport, spelletjes en spannende activiteiten. In deze week worden hechte vriendschappen gesloten en bijzondere momenten gedeeld.

Meer weten? Kijk dan op de website: www.ghzv.nl