Kostersvacature Oude Kerk

Na het vertrek van onze koster Jos Ploeg zijn we op zoek naar een nieuwe koster, hieronder de tekst voor de advertentie. En ook voor wie dit leest geldt: ben je, of ken je iemand die graag onze nieuwe koster zou willen worden, stuur ook dan je sollicitatie naar de voorzitter van het College van Kerkrentmeesters, Maurits Assink.

De Oude of Martinikerk, eigendom van de Protestantse Gemeente Voorburg, ligt midden in het historische centrum van Voorburg. Naast de zondagse erediensten, rouw- en trouwdiensten en andere kerkelijke activiteiten is dit mooie rijksmonument ook beschikbaar voor onder meer concerten, lezingen en andere vaak culturele activiteiten. In het naast de kerk gelegen gebouw de Voorhof vinden regelmatig vergaderingen en lezingen plaats, wekelijks wordt er ook door een aantal koren gebruik gemaakt van het gebouw.
Ben je bekend met, of houd je van het kostersvak en wil je ook dat stapje extra zetten voor taken die onze monumentale kerk met zich meebrengt?
Ben jij zo’n spin-in-het-web?

Wat ga je doen:

  • Je draagt er zorg voor dat de Oude Kerk optimaal functioneert, zowel tijdens de zondagse erediensten en bijeenkomsten van de wijkgemeente als  tijdens alle andere activiteiten die er in en rond de kerk plaatsvinden.
  • Je beheert de volledige agenda en zorgt ervoor dat de afspraken met betrekking tot verhuur en  overige geagendeerde activiteiten correct en zorgvuldig worden afgehandeld.
  • Je geeft vorm aan de gastvrijheid die de Oude Kerkgemeente wil uitstralen. Dat kan betekenen dat in de nabije toekomst ook diaconaal gastvrouw- of gastheerschap een element van de kostersfunctie kan gaan worden; de kerkelijke gemeente bevindt zich op dit moment in een diaconaal bezinningsproces.

Wat neem je mee:

  • Je bent bekend met/hebt respect voor de christelijke kerkelijke tradities en normen en waarden.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je hebt een dienstverlenende instelling.
  • Je bent flexibel en koersvast, weet om te gaan met verschillende mensen, verwachtingen en mogelijkheden, zonder daarbij de hoofdlijnen uit het oog te verliezen.
  • Je bent bereid in weekenden en op christelijke feestdagen te werken en je bent goed in staat om dat zowel zelfstandig als in teamverband te doen.
  • Je hebt basiskennis van EHBO en BHV of bent bereid die te verwerven.

Wat bieden we:

  • Een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd
  • De arbeidsvoorwaardenregeling voor medewerkers van de Protestantse Kerk in Nederland is van toepassing.

Meer informatie over de wijkgemeente kun je vinden op www.oudekerkvoorburg.nl.
Je kunt je sollicitatie voor 30 november 2021 sturen naar de voorzitter van het College van Kerkrentmeesters Maurits Assink: assink@aantjeszevenberg.nl

Comments are closed.