Kringen najaar 2023

Bijbelklas voor beginners

Je staat in een museum voor een schilderij, leest op het bordje dat het een bijbels tafereel is, maar je hebt geen idee. Je zou de bijbel best eens willen lezen, maar je zou niet weten hoe je moet beginnen. Je zit in een spirituele zoektocht, beoefent yoga en maakt kennis met oosterse en westerse filosofieën, maar bent benieuwd of de bijbel ook nog relevant zou kunnen zijn. Herkenbaar? Dan is deze bijbelklas onder leiding van een theoloog iets voor jou. De eerste van zes avonden is op maandag 9 oktober, 20.00. Informatie en opgave Leneke Marchand, 06-28845567, hmmarchand@hotmail.com

Bijbelkring ochtend

Ook dit jaar ia er een Bijbelkring onder leiding van ds. Giel Schormans. Een keer in de twee weken op maandagmorgen komen we samen om een gedeelte uit de Bijbel te lezen. De predikant geeft achtergronden en uitleg bij het gelezene, na de pauze is er gelegenheid voor verdieping en gesprek. In 2023 lezen we gedeeltes uit het boek Rechters. In 2024, lezen we de brief van Paulus aan de Filippenzen.

Wanneer: maandagmorgen van 10.00-11.30 in de Grote Zaal van de Voorhof.
Data; 25 september, 9 oktober, 23 oktober, 20 november, 8 januari, 22 januari, 5 februari, 26 februari
Leiding, info en aanmelden: ds. Giel Schormans

Gesprekskring Verlies en geloof

Er zijn veel soorten van verlies. Verlies van mensen: aan de dood of aan het leven (een kind dat niet meer thuis komt, een echtscheiding). Verlies van gezondheid, van werk. Verlies van een gehoopt toekomstperspectief: kinderloosheid, single blijven.

Verlies van je geboorteland.

‘Zoveel soorten van verdriet, ik noem ze niet
Maar een, het afstand doen en scheiden
En niet het snijden doet zo’n pijn
Maar het afgesneden zijn.’
(M. Vasalis, Sotto Voce)

In een verlieservaring kun je je vervreemd voelen, van de mensen om je heen, van God en geloof misschien ook. In de kerk vind je de ene keer troost, maar een volgende keer voel je je onbegrepen. Bij de koffie deel je ook niet zo makkelijk iets van wat jou ten diepste bezig houdt.

Hoe kun je weer verbinding ervaren?  In deze kring willen we daar naar op zoek gaan. Elke avond start met een inhoudelijk gedeelte, waarin het thema ‘verlies’ vanuit een psychologisch en geloofsperspectief wordt belicht. Vervolgens gaan we met elkaar gericht in gesprek.

Wanneer: De woensdagen 11 oktober, 25 oktober, 15 november, 24 januari, steeds om 20.00
Waar: in de Voorhof
Door wie: Betty Telleman (gemeentelid, ervaringsdeskundige en maatschappelijk werker in het Franciscus Gasthuis), ds. Leneke Marchand
Voor wie: maximaal 8 gemeenteleden van de Oude Kerk die elkaar willen ontmoeten rond het thema.Tieners op zoek naar God

Fun, faith, food and friendship. Een plek waar je terecht kunt met je twijfels en vragen. Voor tieners van 12 t/m 17 jaar. Elke twee weken op zondagavond van 18-20.30 in de Voorhof bij de Oude Kerk. De eerste avond is op 2 september. Informatie en opgave Henk Scheper, hscheper@gmail.com
Geloof belijden: als je je geloof wil verdiepen

Zoek je verdieping in je geloof? Ben je toe aan een stap van commitment? Wil je ontdekken hoe het ‘werkt’ om te leven in relatie met God? Lijkt het je wat om dat samen met ouderen en jongeren (17 plus) van de Martiniwijkgemeente te doen? 

Geloof belijden is een tweewekelijkse cursus, waarin je samen op ontdekkingstocht gaat naar de inhoud en de praktijk van geloven. De grote lijnen van het christelijk geloof komen aan bod en we zoeken naar wat het betekent om vandaag in het leven van alledag de weg van Jezus te volgen.

Na deze cursus kun je met Pinksteren de stap van geloofsbelijdenis zetten en, als je nog niet gedoopt bent, ook gedoopt worden.

Wil je meer informatie of je opgeven voor deze cursus? Neem contact op met dominee Giel Schormans wfschormans@hotmail.com, 06 1505 6604.
Data: een keer per twee weken op donderdagavond van 20.00-21.30 uur
 Data:  28 september, 12 oktober, 26 oktober, 9 november,  23 november, 7 december,
 11 januari, 25 januari, 8 februari, 29 februari, 14 maart, 28 maart, 11 april

Reacties zijn gesloten.