LEREN

Doelgroepen

Maak kennis met onze activiteiten voor jong tot oud.

Verdieping

Behoefte aan meer kennis over het geloof?

Verdieping

Niet alleen op zondag, ook door de week heen zijn er diverse manieren om elkaar te ontmoeten. Afhankelijk van je behoefte kan je meedoen aan één van de hieronder beschreven activiteiten. Sommige bijeenkomsten zijn elke week, andere zijn eenmalig en er zijn ook speciale bijeenkomsten rondom een bepaald thema. Sommige activiteiten worden door onze zustergemeente ‘de Open Hof’ georganiseerd. Voor alle activiteiten geldt: je bent van harte uitgenodigd!

Er is nog onzekerheid over het nieuwe seizoen 2020-2021. Activiteiten die starten, vindt u bij Nieuws

De ABC-cursus is bedoeld voor wie meer wil meer weten over het christelijk geloof of zijn kennis weer eens wil opfrissen. Aan de hand van het een reader maken we kennis met de kernthema’s van het christelijk geloof (Bijbel, gebed, doop en avondmaal) en lezen we belangrijke teksten uit het oude en het nieuwe testament. Er is alle ruimte voor gesprek en vragen. Voorkennis wordt niet verondersteld. Deze cursus is tevens een voorbereiding voor hen die gedoopt willen worden of belijdenis willen doen van het geloof.

Wat: ABC-cursus  “Hoopvol leven, ontdek de weg die Jezus wijst”, kennismakingscursus christelijk geloof.

Voor wie: voor wie nieuwsgierig is naar christelijk geloven.

Door wie: ds. Leneke Marchand.

Waar: de Voorhof, naast de Oude Kerk, Herenstraat 77, Voorburg.

Wanneer en hoe laat: 8x op dinsdagavond van 20.00-21.30 uur, vanaf 22 september 2020.

Meer informatie en opgave: ds. Leneke Marchand (hmmarchand@hotmail.com)
Kun je niet op dinsdag, maar heb je wel belangstelling? We horen graag van je!

BIJBELKRING
'tekst van de zondag'

Leiding, informatie: ds. Leneke Marchand of ds. Giel Schormans,

.

Deze ochtendkring kwam op een ochtend bij elkaar onder leiding van ds. Leneke Marchand om de Bijbelteksten voor de komende zondag door te nemen. Dat levert verrassende inzichten en boeiende gesprekken op. Naast uitleg is er ruimte voor vragen en onderlinge ontmoeting. Omdat de ochtenden op zichzelf staan is het ook mogelijk te komen wanneer het u/jou uitkomt.

Het is nog niet bekend of deze kring in het seizoen 2020-2021 doorgaat.

Houd de website in de gaten!

 

BIJBELLEZEN

BIJBELLEZEN IN DE HERFST, BIJBELLEZEN IN DE WINTER

Leiding, informatie: ds. Giel Schormans

Deze kring is bedoeld voor wie samen met anderen de Bijbel wil (leren) lezen. De nadruk ligt op tekstuitleg. In de bijeenkomsten lezen we een verhaal uit de Bijbel. Na uitleg over de betekenis en de achtergronden van de gelezen tekst, gaan we op zoek naar de actualiteit van deze woorden vandaag.

In de herfst lezen we uit het boek Daniel.
In de winter lezen we uit het boek Handelingen.

Herfst: 4 woensdagavonden: 30 sept, 14, 28 okt, 11 nov. 20.00-21.15 uur in de Voorhof;
Herfst: 4 donderdagmorgens: 1, 15, 29 okt, 12 nov. 10.30-11.45 in de Voorhof; daarna mogelijkheid het middaggebed in de kerk bij te wonen.

Winter: in januari en februari, data nog niet bekend.

 

KRING

geloofsverdieping

Contactpersoon, opgave: Karin van der Velden-Aleman [e-mailadres]

Leiding: afwisselend groepsleden en predikant

De kring: bij uitstek een plaats waar je verdieping kunt vinden. Een plaats ook waar je in een vertrouwelijke en open sfeer de verbinding kunt leggen tussen christelijk geloof en samenleving, actuele vraagstukken en je eigen leven. Met leden tussen de 30 en 70 jaar. Nieuwe leden van alle leeftijden van harte welkom. De kring bespreekt maandelijks een gedeelte uit een nog uit te kiezen boek (okt t/m apr). Daarnaast lezen we kernteksten uit het Oude en Nieuwe Testament. 

Gemeente GROEIGROEP

van het evangelisch Werkverband

Contactpersoon: Henny Touwen

 

Wij komen elke veertien dagen bij elkaar om te groeien in geloof, gemeenschap en getal. Wij bespreken met elkaar hoe we praktisch christen kunnen zijn: wat heb je deze afgelopen weken meegemaakt; wat raakte je. We komen steeds de zondagavond bij elkaar thuis. Iedereen is bij ons welkom