Nieuwe leden

Dit beleid is van toepassing op het lid worden bij de Oude Kerk van Voorburg (Protestantse Gemeente Voorburg).

Bij een aanmelding als lid verstrekt een persoon informatie die wordt gebruikt om de persoon in het systeem van de PKN te registeren. Vervolgens is de persoon in beeld van de kerk, en kan hij bijvoorbeeld benaderd worden voor een pastoraal gesprek of acties, zoals Kerkbalans. De fondsenwerver van de Oude Kerk heeft daarom ook toegang tot de contactgegevens. Ook de kerkenraad kan een mailing sturen met een gemeentebreed belanghebbend onderwerp.

De gegevens van een nieuw lid worden doorgestuurd naar de predikant ter kennisgeving en naar het pastoraat om eventueel een kennismakingsgesprek te plannen. Ook ontvangen de taakadviseurs een e-mail om de persoon eventueel te vragen of hij/zij al een taak op zich willen nemen binnen de Oude Kerk van Voorburg.

Wanneer de persoon aangeeft dat hij/zij in de ledenlijst wil komen, verschijnt de persoon in de ledenlijst. Hiervoor moet ingelogd worden en moet de persoon toegang verleend worden door de beheerder. Toegang wordt verleend als de persoon lid is van de Oude Kerk. Bij toestemming van de scriba kan bij uitzondering een betrokken bezoeker ook toegang worden verleend. De zichtbaarheid in de ledenlijst is altijd aan- en weer uit te zetten door gegevens (on)zichtbaar te maken.

Bij een aanmelding voor mailings (de nieuwsbrief bijvoorbeeld), worden de verstrekte gegevens gebruikt om de mailings te versturen. De gegevens (onder meer e-mailadres en naam) worden opgeslagen in het mailsysteem dat door de scriba van de Oude Kerk gebruikt wordt om deze nieuwsbrieven te sturen.

Bij het lid worden van de Oude Kerk sinds 1 juni 2018 dien je akkoord te gaan met de bepalingen van dit privacybeleid. Wijzigingen in het beleid worden via de nieuwsbrief en de website gecommuniceerd. (www.oudekerkvoorburg.nl)

Vragen? E-mail naar de scriba van de oude kerk

Het privacybeleid is voor het laatst bijgewerkt in september 2020.