Nieuw systeem aanmelden kerkdiensten in de Oude Kerk

Met ingang van de diensten van 29 november a.s. werken met een nieuw systeem voor deelname aan de kerkdiensten.

We gaan werken met het programma dat wordt aangeboden door www.kerktijd.nl, een gebruiksvriendelijk programma dat ervoor zorgt dat iedereen die dat wil regelmatig een kerkdienst kan bezoeken.
Tot nu toe moest u zich aanmelden voor de kerkdiensten. Vanaf nu kan dat niet meer. U wordt vanaf nu voor een dienst uitgenodigd.
Lees alles hierover in de Nieuwsbrief van 17 november.

U kunt niet meer zelf kiezen wanneer u komt, u kunt alleen komen als u een uitnodiging van ons hebt ontvangen en die hebt aangenomen!

Maar … om in aanmerking te komen voor een uitnodiging moet u zich eenmalig aanmelden.

Om het u gemakkelijk te maken hebben we hierna stapsgewijs uiteengezet hoe u dat moet doen.

En ook wat er van u verwacht wordt op het moment dat u een uitnodiging ontvangt.

Het wijst zichzelf met deze handleiding, maar mocht het u toch niet lukken of u hebt vragen, neem dan even contact op met 06 27338902. Dit is ook het nummer dat de komende tijd in gebruik is voor vragen e.d. met betrekking tot de deelname aan de diensten.

Meldt u zich vandaag nog aan, zodat u snel een uitnodiging krijgt!

Gemeenteleden die geen e-mail adres hebben, maar waarvan bekend is dat ze graag kerkdiensten bijwonen, hoeven zich niet via de website aan te melden. Hun gegevens zijn bij ons bekend en zij zullen (als ze aan de beurt zijn) telefonisch worden uitgenodigd voor de dienst.

 U hoeft uw adresgegevens niet meer in te vullen als die al bij ons bekend zijn.

Bekijk het Gebruiksplan voor de Wijkgemeente Martin

INSTRUCTIE AANMELDEN WEBSITE

U kunt u aanmelden door te klikken op de volgende website:

https://app.kerktijd.nl/member/register/5747618b-745a-4ab6-81b5-274d1feabfc3

U komt dan op de aanmeldpagina. Hier kunt u het volgende invullen: uw naam, e-mailadres, aantal personen van uw huishouden en voor welke kerkdienst(en) u wilt worden uitgenodigd. Let goed op: u hoeft slechts één profiel per huishouden aan te maken! U kunt zowel één als beide kerkdiensten selecteren. U wordt echter aangeraden om, indien mogelijk voor u, beide kerkdiensten te selecteren. Hiermee vergroot u uw kansen om regelmatig uitgenodigd te worden. In verband met de kinder- en tienerdienst tijdens de tweede dienst adviseren we gezinnen met kinderen de dienst van 11.00 uur te selecteren.

Een voorbeeld vindt u hieronder.

U ziet hier dat de familie zich met vijf personen aanmeldt. Dat zijn de personen in het huishouden van 13 jaar en ouder. Kinderen jonger dan 13 jaar hoeft u niet aan te melden, die mogen altijd meekomen.

Nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u een bevestigingsmail in de mailbox van het door u opgegeven e-mailadres. In deze e-mail wordt u verzocht uw aanmelding te bevestigen, zoals in het voorbeeld hieronder:

Nadat u uw aanmelding heeft bevestigd, is uw persoonlijke profiel op de website aangemaakt. Dit ziet er uit als volgt:

Zoals u kunt zien staan hier de door u ingevoerde gegevens. U kunt uw persoonlijke gegevens altijd wijzigen via ‘bewerk gegevens’ aan de linkerkant. Tevens kunt u aan de rechterkant nog uw voorkeuren wijzigen voor de kerkdienst(en) waarvoor u wilt worden uitgenodigd.

INSTRUCTIE BIJ UITNODIGING VOOR EEN KERKDIENST

Nu uw inschrijving compleet is, ontvangt u t.z.t. een uitnodiging voor een kerkdienst. Dit gaat op roulatiebasis zodat iedereen even vaak aan de beurt komt. Deze uitnodiging ziet er als volgt uit:

Het is van belang om binnen 48 uur te reageren. Doet u dat niet, dan komt uw uitnodiging sowieso te vervallen.

Kunt u niet naar de kerkdienst komen, dan klikt u eenvoudig op ‘Ik Kom Niet’. Uw uitnodiging komt dan te vervallen en u wordt later weer uitgenodigd voor een andere kerkdienst. Wilt u de kerkdienst wél bijwonen, dan klikt u op ‘Ik Kom Wel’. Het volgende scherm verschijnt dan:

Mochten er minder personen naar de kerkdienst komen dan waaruit het door u opgegeven huishouden bestaat, dan kun u dit getal hier nog naar omlaag wijzigen. Dit is belangrijk omdat er dan weer plekken vrijkomen voor andere gemeenteleden. U kunt echter niet méér personen toevoegen dan waaruit het door u opgegeven huishouden bestaat.

Als u het aantal personen verlaagt, dan komt u ter controle nog op het volgende scherm:

Hierna is uw aanmelding voor de dienst compleet en krijgt u nog onderstaande bevestiging in uw mailbox:

Bewaar deze email want als u ziek wordt of toch niet kunt komen om een andere reden kunt u dat melden via de link in deze mail. Bij afmeldingen gaat er een uitnodiging uit naar een ander gemeentelid dus doe dit tijdig.

Indien u hierover vragen hebt kunt u ons bellen op nummer  06 27338902.

 

Comments are closed.