Tienerdienst

Tieners maken op de eerste en derde zondag het begin van de dienst mee in de kerk en vertrekken daarna naar hun eigen ruimte.
De tienerdienst is er voor alle jongeren tussen 12 en 17 jaar. Tijdens de schoolvakanties, bijzondere vieringen en christelijke feestdagen is er geen tienerdienst.
Meer weten? Neem dan contact op met de leiding. Eline de Vries of Maaike Snoep

Na de tienerdienst

Recent hebben twee tieners de tienerdienst verlaten. Zij hebben een kring gevonden bij Crossroads (internationale kerk Den Haag) waar goed tienerwerk is, ook voor de leeftijd van 16+. Zij zullen ook verkennen bij welke reguliere activiteiten binnen onze gemeente zij kunnen aansluiten (bijv. een incidentele preekbespreking, Micha- of een andere kring). De uitstroom van tieners na de tienerdienst en tienercatechese vraagt aandacht en zal per tiener worden bekeken en besproken.

Voor meer informatie: 

Catechese (12+)

Catechese, raar woord misschien. Wat betekent het? 

Catechese is leren, door te luisteren, vragen te stellen en samen met andere jongeren na te denken over de inhoud van het geloof en over wat het betekent christen te zijn. Als kind heb je misschien heel wat bijbelverhalen gehoord, maar wat hebben die nu met elkaar te maken? En wat hebben ze te betekenen, voor vandaag? We volgen ook dit jaar de methode Follow Me.


Ben je geïnteresseerd, geef je op en kom een keer kijken. We komen deze winter ongeveer 10 keer samen: een keer per twee weken op de maandagavond van 19.00 – 20.15u.

Daarnaast doen we een paar keer een gezellige activiteit op vrijdag of zaterdag, zullen we een keer op zondag een andere kerk bezoeken, en gaan we speeddaten met senioren uit de kerk.

Voor meer informatie:

Zomerkamp Voorburg (GHZV)

Elk jaar in de vijfde week van de zomervakantie wordt het Gereformeerd Hervormd Zomerkamp Voorburg georganiseerd. De leiding is in handen van twintig enthousiaste vrijwilligers, waarvan het merendeel zelf als kind is mee geweest.

Ieder jaar gaan ongeveer tachtig kinderen mee, verdeeld over de junioren (8 t/m 12 jaar) en senioren (13 t/m 17 jaar).

Deze twee groepen hebben hun eigen programma, maar natuurlijk komen ze elkaar wel tegen bij bijvoorbeeld de maaltijden en de gezamenlijke sportdag.

Tijdens de kampweek wordt er aandacht besteed aan een verhaal uit de Bijbel. Op zondag is er een gezamenlijke kampdienst, alle andere dagen geven de junioren en senioren een eigen invulling aan het thema van het Bijbelverhaal.

Elk jaar genieten de kinderen van een week vol sport, spelletjes en spannende activiteiten. In deze week worden hechte vriendschappen gesloten en bijzondere momenten gedeeld.

Meer weten? Kijk dan op de website: www.ghzv.nl