Zomer in de Oude Kerk

In de zomer gaan gastpredikanten ons voor in de zondagse erediensten, waaronder een aantal vertrouwde gezichten en stemmen:

  • Ds. Adrie Sterrenburg, oud-predikant van de Oude Kerk;
  • Ds. Joas van der Schoot, predikant te Haastrecht, liep een paar jaar geleden stage in de Martiniwijkgemeente;
  • Ds. Henk Franzen uit Pijnacker, is een oude bekende, met name voor de bezoekers van de avonddienst;
  • Ds. Ab Venemans, emeritus-predikant in Voorburg en gemeentelid;
  • Ds. Rob van Essen uit Delft, die wij als predikanten goed kennen van de Haagse exegeseclub en van wie menigeen ook wel eens iets gelezen zal hebben, bijvoorbeeld in Kerk in Den Haag.

Er is crèche voor de jongsten, maar wil je hiervan gebruik maken, laat het dan van tevoren even weten aan Suzanne van der Meer (Vandermeer.suzanne@gmail.com).

De kinderen van 4-12 hebben tijdens de diensten in de vakantieperiode een speciaal zomerprogramma met de titel ‘Kom je spelen en kijken?’ Twee zondagen is er Godly play, twee zondagen een spel en twee zondagen een film.

De tieners kunnen tijdens de vakantie gewoon aanschuiven bij de diensten, zij komen na de vakantie weer samen in hun eigen ruimte.

Ga je op vakantie, dan kan het mooi zijn zondag een plaatselijke geloofsgemeenschap te bezoeken. Dat geeft op een bijzondere manier, soms over taalgrenzen heen, verbinding met de plaats waar je vakantie viert.
Oude Kerk Open doordeweeks
De kerk blijft maandag t/m vrijdag open rond het middaguur. Voor gebed, Bijbel, de zegen en koffie en een praatje.
Op de zaterdagen is de kerk in elk geval ’s middags en vaak ook ’s ochtends open voor bezichtiging en gesprek. Ook zal er dan (een deel van dag) orgelspel te beluisteren zijn.
Afwezigheid predikanten

Wij zijn als predikanten afwezig ivm vakantie van 11 juli t/m 7 augustus. Ons huis is in de tussentijd wel bewoond. Heeft u in deze periode een predikant nodig, bijv. in geval van overlijden of bij andere crises, dan kunt u contact opnemen met:

11 t/m 17 juli Arie-Jan van ’t Zelfde (06 4323 2789) of Els Schippers (06 1083 8973)
18 t/m 24 juli Thilly Walvoort (06 2880 6062)
25 t/m 31 juli Reinout Salverda (06 1919 0137)
1 t/m 7 augustus Judy van Engeldorp Gastelaars (06 4029 8957)

Zij kunnen u dan verwijzen naar de predikanten die achterwacht zijn.

Comments are closed.